Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 4
    Гасцей: 4
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя мясныя стравы

    РОСТБІФ З ЗЯЛЁНЫМ ГАРОШКАМ

    -1-1,5 кг ялавічыны (выразка, тонкі ці тоўсты край)

    - 4 ст. лыжкі масла,

    - 1/2 шклянкі мяснога булёна ці віна,

    - соль - па густу,

    - молаты чорны перац - па густу

     

    Мяса (лепш паляндвічную частку, выразку) абмыць, выдаліць сухажыллі, вызваліць ад плёнак, абсушыць сурвэткай, пасаліць, паперчыць, цэлым кавалкам пакласці на разагрэтую з маслам тоўстую патэльню і злёгку абсмажыць. Затым змясціць яго ў гарачую духоўку (на сярэднюю паліцу) і смажыць да гатовасці.

    Праз кожныя 10-15 хвілін паліваць мяса утварыўшымся сокам. Калі соку будзе мала, можна падліць трохі гарачага булёна ці вады (а яшчэ лепш віна). Працягласць пячэння залежыць ад таго, які трэба прыгатаваць ростбіф - прапражаны, сярэдне-прапражаны (ружовы, чырванаваты) ці з крывёй.

    Правяраць гатовасць мяса пажадана не праколваннем яго, а націскам на мяса пальцам у самым тоўстым месцы: калі пругка паддаецца - значыць, усярэдзіне яшчэ з крывёй, калі слаба паддаецца - ружовае ўсярэдзіне, калі не паддаецца - прасмажылася цалкам.

    Гатовы ростбіф выняць з духоўкі, даць яму пастаяць 15 хвілін перад наразаннем, каб у ім захавалася больш соку, затым нарэзаць наўскасяк парцыённымі лустачкамі і паскладаць на талерку.

    На гарнір можна падаць прагрэты і запраўлены маслам зялёны гарошак. Паліць мяса працэджаным сокам, які ўтварыўся пры пячэнні ці растопленым маслам.

    Катэгорыя: Галоўныя мясныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (19.07.2014)
    Праглядаў: 211 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar