
-1000 г бараніны,
-1800 г баклажанаў,
-150 мл алею,
-чорны молаты перац,
-соль - па густу.
Карэйку ці заднюю частку бараніны нарэзаць кавалачкамі па 40-50 г.
Баклажаны ў скурцы адмыць халоднай вадой і зрабіць на кожным
пасярэдзіне глыбокі даўгаваты разрэз, даць трохі пастаяць і адціснуць
горкі сок. Праз надрэз усыпаць трохі солі, перцу, змясціць у іх кавалачкі
бараніны таксама злёгку пасыпаўшы іх соллю і перцам. Нанізаць
баклажаны на шампуры так, каб яны захапілі абодва канца баклажана
і ўсе кавалачкі бараніны. Абсмажваць над вуглямі, круцячы шампуры,
каб кавалачкі бараніны ўсімі сваімі бакамі паварочваліся ў адкрыты
разрэз баклажана. Падчас смажання змазваць баклажаны і кавалачкі
мяса алеем. Падаць гарачыя шашлыкі разам з запечанымі баклажанамі
на шампурах. Можна дадаць зеляніну і іншыя спецыі па густу.

|