
-1000 г бараніны,
-4 баранавыя ныркі,
-100 г рэпчатай цыбулі,
-30 г воцату,
- цытрына,
-соль,
-перац,
-зеляніна пятрушкі - па густу.
Нырачную частку бараніны прамыць, зачысціць, зрэзаўшы сухажыллі,
зрабіць некалькі надрэзаў, каб падчас пячэння кавалкі бараніны не
сцягвала, і нарэзаць напалову. Падрыхтаванае мяса і ныркі скласці
ў эмаляваны посуд, пасаліць, пасыпаць перцам, дробна нарэзанай
рэпчатай цыбуляй і зелянінай пятрушкі, апырскаць воцатам і паставіць
у халоднае месца на 2 - 3 гадзіны для марынавання. Перад пячэннем
кожны кавалак бараніны надзець на шампур, дадаўшы абапал кавалка
мяса па палоўцы ныркі, і смажыць над вуглямі без полымя. Падчас
пячэння трэба паварочваць, каб шашлык раўнамерна прасмажыўся.
Гатовы шашлык зняць з шампура і падаць цэлымі кавалкамі разам з
ныркамі, паклаўшы на талерку долькі цытрыны. Зверху шашлык
пасыпаць зялёнай цыбуляй і зелянінай пятрушкі. У якасці гарніру можна
падаць бульбу фры ці бульбяное пюрэ, свежую гародніну.

|