-гусак - 1 шт.;
-свіное сала - 50-100 г;
-цыбуля рэпчатая - 4-5 шт.;
-морква - 2 шт.;
-корань пятрушкі - 1 шт.;
-булён - 2 шклянкі;
-гарэлка – 100 г;
-духмяны перац - 10 гарошын;
-лаўровы ліст - 1 шт.;
-кмен - па густу;
-базілік - па густу;
-перац - па густу;
-цёрты мушкатавы арэх - па густу;
-часнык - 2-3 зубчыка
Сала парэжце кавалачкамі, абкачайце іх у тоўчаных рэзкіх затаўках,
дробна сечанай цыбулі, зеляні пятрушкі, пасаліце і нашпігуйце гусака.
Пакладзіце яго ў гусятніцу ці вялікі кацялок, дадайце нарэзаныя
кольцамі 2-3 цыбуліны, моркву, корань пятрушкі, духмяны перац, трохі
солі, булён, гарэлку, зачыніце вечкам і стамляйце ў духоўцы да
гатовасці ці варыце на самым слабым агні.
У апошнім выпадку булёна (вады) трэба ўліць у 2 разы больш.
|