-гусак - 1 шт.
-рыс – 200 г
-сметанкавае масла – 100 г
-яйка - 2 шт.
-вада - 1 шклянка.
-пятрушка (корань) - 2 шт.
-салера (корань) - 2 шт.
-перац духмяны (гарошак) - 2 шт.
-лаўровы ліст- 2 шт.
-пятрушка (зеляніна) - 2 шт.
-кроп - 2 шт.
-перац чорны (молаты) - па густу
- соль - па густу.
Тушку птушкі вымыць, выцерці сурвэткай, пасаліць.
Трыбухі адварыць у невялікай колькасці вады з карэннямі і спецыямі.
У канцы варкі пакласці пячонку, варыць на працягу 5 хвілін.
Рыс прамыць, адварыць у вадзе (1 шклянка) з маслам да паўгатовасці.
Трыбухі прапусціць праз мясасечку, змяшаць з рысам і яйкамі,
пасаліць, дадаць перац і сечаную зеляніну.
Прыгатаваным астуджаным фаршам начыніць гусака,
зашыць адтуліну і змясціць на холад.
Запякаць на ражне, перыядычна паліваючы ўтварыўшайся вадкасцю.
Падаць з гародніннай салатай.
|