-гусак - 1 шт.
-сталовае сухое віно - 2 бутэлькі
-балык – 800 г
-яйка - 15 шт.
-рыс - 3 шклянкі
-сардзіны (вэнджаныя) - 1 слоік
- цыбуля рэпчатая - 3 шт.
-аліва 1 слоік
-250 грам маянэза
-соль.
Для падрыхтоўкі гусака па-царску па гэтым святочным рэцэпце
замачыце падрыхтаванага гусака ў віне на ноч.
У посуд з ім парэжце кольцамі рэпчатую цыбулю.
Яйка адварыце, разрэжце напалову і выдаліце жаўткі. 300 грам балыка
прапусціце праз мясасечку, змяшайце з яечнымі жаўткамі, разатрыце ў
аднастайную масу, дадайце трохі маянэза,
пакладзіце ў сярэдзінку яйкаў і злучыце палоўкі яйкаў разам.
Пакінуты балык тонка парэжце. Адварыце рыс, астудзіце
і перамяшайце з кавалачкамі балыка,
адклаўшы трэцюю частку кавалачкаў.
Дастаньце гусака з віна, абсушыце яго,
натрыце соллю ўсярэдзіне і знадворку.
Зрабіце на скуры гусака маленькія надрэзы
і прасуньце кавалачкі балыка.
Нафаршуйце гусака рысам з балыком і зашыйце ніткамі.
Вышмаруйце гусака тоўстым пластом маянэза, пакладзіце на бляху.
Вакол гусака раскладзіце пакінуты рыс, фаршаваныя яйкі, сардзіны,
алівы, паліце ўсё маянэзам і пастаўце ў разагрэтую духоўку.
Рэгулярна палівайце гусака вытапліваемым тлушчам.
Гатовага гусака перакладзіце на талеркі (не забудзьцеся выдаліць ніткі!),
абкладзіце запечаным гарнірам,
упрыгожце зелянінай і свежай гароднінай і падавайце да стала.
|