Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з птушак

    ГУСАК "ПА-ЦАРСКУ"

    -гусак - 1 шт.

    -сталовае сухое віно - 2 бутэлькі

    -балык – 800 г

    -яйка - 15 шт.

    -рыс - 3 шклянкі

    -сардзіны (вэнджаныя) - 1 слоік

    - цыбуля рэпчатая - 3 шт.

    -аліва 1 слоік

    -250 грам маянэза

    -соль.

     

    Для падрыхтоўкі гусака па-царску па гэтым святочным рэцэпце

    замачыце падрыхтаванага гусака ў віне на ноч.

    У посуд з ім парэжце кольцамі рэпчатую цыбулю.

    Яйка адварыце, разрэжце напалову і выдаліце жаўткі. 300 грам балыка

    прапусціце праз мясасечку, змяшайце з яечнымі жаўткамі, разатрыце ў

    аднастайную масу, дадайце трохі маянэза,

    пакладзіце ў сярэдзінку яйкаў і злучыце палоўкі яйкаў разам.

    Пакінуты балык тонка парэжце. Адварыце рыс, астудзіце

    і перамяшайце з кавалачкамі балыка,

    адклаўшы трэцюю частку кавалачкаў.

    Дастаньце гусака з віна, абсушыце яго,

    натрыце соллю ўсярэдзіне і знадворку.

    Зрабіце на скуры гусака маленькія надрэзы

    і прасуньце кавалачкі балыка.

    Нафаршуйце гусака рысам з балыком і зашыйце ніткамі.

    Вышмаруйце гусака тоўстым пластом маянэза, пакладзіце на бляху.

    Вакол гусака раскладзіце пакінуты рыс, фаршаваныя яйкі, сардзіны,

    алівы, паліце ўсё маянэзам і пастаўце ў разагрэтую духоўку.

    Рэгулярна палівайце гусака вытапліваемым тлушчам.

    Гатовага гусака перакладзіце на талеркі (не забудзьцеся выдаліць ніткі!),

    абкладзіце запечаным гарнірам,

    упрыгожце зелянінай і свежай гароднінай і падавайце да стала.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з птушак | Дабавіў: wawkalaki (10.12.2014)
    Праглядаў: 317 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar