-гусак - 1 шт.
для гарніру:
-капуста (ці бульба) - 1 кг
Падрыхтаваную тушку гусака пасаліць усярэдзіне і знадворку,
пакласці ў сатэйнік спінкай уніз.
Калі гусак тлусты, то падліць паўшклянкі гарачай вады, калі худы -
паліць яго растопленым маслам і паставіць у духоўку на 1.5-2 гадзіны.
Падчас пячэння тушку трэба перагортваць,
каб яна падрумянілася з усіх бакоў, і паліваць ўтварыўшымся сокам.
Каб засцерагчы скуру тлустага гусака ад прыгарання,
перад смажаннем трэба апырскаць яго вадой.
Гарніраваць печанымі яблыкамі, тушанай капустай,
смажанай бульбай ці грачанай кашай.
|