
-бялуга - 1 кг
-цытрына - 1 шт.
-віно белае сухое - 1 шклянка
-воцат - 3 ст. лыжкі
-соль - па густу
-масла сметанкавае - 250 г
-яйкі - 6 шт.
-сок цытрынавы - па густу
-вада - па густу
-шпінат, лісце- па густу
-цыбуля зялёная, сцеблы - 3-4 шт.
-малако кіслае - 0.5 шклянкі
-алей - 2-3 ст. лыжкі
Бялугу разрэжце на невялікія кавалачкі, натрыце соллю і апырскайце
цытрынавым сокам. Рыбу марынуйце ў белым сухім віне з воцатам не
больш за 2 гадзіны. Рыхтуйце не больш за 30 хвілін, перыядычна
апырскваючы яе цытрынавым сокам. Узбіце 5 яечных жаўткоў і
змесціце іх на вадзяную лазню. Дадайце кавалачкі масла,
бесперапынна памешвайце, пакуль соус не пачне гусцець. Увядзіце
соль, цытрынавы сок ці воцат і па жаданні можаце дадаць карыцы.
Лісце шпінату добра прамыйце, нарэжце палоскамі і пакладзіце на
талерку. Ачысціце сцеблы зялёнай цыбулі, дробна нарэжце і дадайце
да шпінату. Добра ўзбіце кіслае малако з алеем, цытрынавым сокам.
Дадайце дробна нарэзанае яйка і зеляніну пятрушкі, соль і чорны
перац па густу. Прыгатаванай сумессю запраўце салату і ўпрыгожце
яе звараным укрутую яйкам, нарэзаным кружочкамі, і маслінамі.

|