
-сяўруга - 1 кг
-маянэз - 250 г
-базілік - 0.5 пучка
-пятрушка - 1 пучок
-арэгано - 1 шклянка
-хлеб - 0.5 лусты
-часнык - 4-5 зубчыкаў
-алей - 3 ст. лыжкі
-воцат - 2-3 ст. лыжкі
Рыбу нарэжце невялікімі кавалачкамі. У маянэз дадайце здробненую
пятрушку і базілік для надання адмысловага густу і марынуйце ў ім
рыбу 3-4 гадзіны. Рыба рыхтуецца хутка і атрымліваецца сакавітай і
далікатнай. Добрым дадаткам да шашлыка будзе арэхавы соус.
Растаўчыце арэхі, да іх дадайце палоўку замочанай і выціснутай
лустачкі хлеба, дадайце часнык, сланечнікавы алей і ў канцы - воцат.
Атрыманую сумесь добранька размяшайце і развядзіце вадой, каб
атрымаўся соус умеранай гушчыні. Перад падачай на стол, калі
шашлык з сяўругі будзе гатовы, узбіце арэхавы соус.

|