-бурак - 180 г,
-чарнасліў - 100 г,
-маянэз - 75 г,
-цытрынавы сок - 20 г,
-перац чорны па густу.
Чарнасліў прамыць і адварыць у невялікай колькасці вады (10-15 хвілін). Адвар зліць, а чарнасліў дробна пасекчы, папярэдне выдаліўшы костачкі. Вычышчаны бурак нацерці на тарцы з буйнымі адтулінамі ці нашаткаваць саломкай, дадаць адвар чарнасліву і патушыць 15-20 хвілін. да выпарвання вадкасці, пасля чаго бурак астудзіць. Падрыхтаваны бурак злучыць з чарнаслівам, дадаць цытрынавы сок, перац, заправіць маянэзам і перамяшаць.
|