-800 г грачаных круп,
-200 г сметанкавага масла,
-соль па густу.
Грачаныя крупы перабраць, прасеяць і падсмажыць на чыстай сухой патэльні на слабым агні дачырвана. Затым усыпаць крупы ў гаршок або іншы таўстасценны посуд да паловы аб'ёму. Змяшаць крупы са сметанкавым маслам, пакуль крупа гарачая, затым пасаліць, уліць кіпень, ледзь пакрыўшы ім крупу, зноў змяшаць і паставіць у гарачую духоўку на 3 гадзіны. Каб каша не прыгарэла, накрыць сподкам або талеркай, у якую наліць ваду і па меры яе выпарэння стала падліваць. Кашу падаюць з маслам або тлушчам ад смажанай курыцы, гусака або качкі, а таксама з цыбуляй, абсмажанай на свіным сале са скваркамі. Падаюць яе да капусты і бацвіння, а ў халодным выглядзе - з малаком або сліўкамі.
|