- грачаныя крупы - 600 г
- мазгі - 300 г
- грыбы (сушаныя) - 50 г
- сметанкавае масла
-соль - па густу.
Зварыць крутую грачаную кашу, заліць яе ў чыгуне кіпячым грыбным булёнам, пакласці таксама солі і масла. Калі каша будзе амаль гатовая, выняць яе з чыгуна. Чыгун вымыць, каб сценкі былі чыстыя і суха выцерці. Пакласці ў чыгун шэраг кашы, шэраг кавалачкаў мазгоў з костак валовых, зноў шэраг кашы і так да канца. Апошні шэраг - мазгі. Зачыніць чыгун, паставіць у печ, каб каша спрэла і зрабілася рассыпістай. Глядзець, каб каша не прыгарэла.
|