-250 г грачанай сечкі
-5 яйкаў
-2 шклянкі малака
-60 г сметанкавага масла
-1/2 палачкі ванілі
-150 г цукру
-цытрынавая цэдра
-100 г разынак
-цукровая пудра
-варэнне
-соль па густу
Крупу расцерці з 1 яйкам і падсушыць. Уліць 2 шклянкі кіпячага малака, дадаць масла, соль, пакласці кавалачак ванілі. Паставіць на слабы агонь і варыць, не мешаючы. Калі каша пачне гусцець, паставіць у духоўку, каб падрумянілася. Астудзіць, выняць кавалачак ванілі. Расцерці 4 жаўтка і 150 г цукру, дадаць цытрынавую цэдру. Злучыць з кашай, усыпаць разынкі. Размяшаць, а затым увесці ўзбітую пену з 4 бялкоў. Зноў паставіць ва ўмерана нагрэтую духоўку на 30-40 хвілін. Падаваць, выклаўшы на талерку і ўпрыгожыўшы варэннем. Пасыпаць цукровай пудрай.
|