Агрэставы нектар - зусім дзівосны напой з багатай смакавай гамай. Яго можна выкарыстоўваць для кактэйляў, узвараў, кісялёў ці піць проста так.
-агрэст - 1 кг
-цукар - 1 шклянка
-вада - 0,5 л
1. Перабярыце і вымыйце ягады агрэста, старанна разамніце іх драўляным песцікам і перакладзіце ў эмаляваны рондаль. Дадайце шклянку вады, летняй да 80° С.
2. Атрыманую масу падагрэйце да 60° С пры сталым памешванні і пратрыце праз сіта.
3. З 1 шклянкі цукру і 1,5 шклянак вады сварыце сіроп.
4. Перакладзіце агрэставае пюрэ ў рондаль, давядзіце да кіпення, дадайце цукровы сіроп, пракіпяціце, разліце агрэставы нектар у стэрылізаваныя слоікі ці бутэлькі і адразу ж закаркуйце.
5. Слоікі з нектарам перавярніце дагары нагамі, а бутэлькі пакладзіце на бок да поўнага астывання.
|