-1 г. лыжка свежага здробненага імбіра
-жменя лісточкаў мяты
-1 г. лыжка мёда
-1 ст. лыжка цытрынавага ці апельсінавага соку
-150 мл вады
1.Ваду закіпяціць, апусціць у яе імбір і зняць з агню.
2. Дадаць мёд, сок, мяту, настойваць 10 хвілін і працадзіць, імкнучыся адціснуць з імбіра як мага больш вільгаці.
Калі вы жадаеце выкарыстоўваць гэты напой пры прастудзе, імбір трэба варыць каля 10 хвілін, перш чым дадаваць усе астатнія інгрэдыенты.
Калі імбір сухі, колькасць яго трэба зменшыць у два разы і варыць каля 20 хвілін на слабым агні.
|