-апельсін - 0.5 кг
-морква - 0.5 кг
-кіслата цытрынавая (ці сок цытрыны) - 0.5 ст. л.
-цукар - 700 г
-вада - 4.5 л
Апельсіны старанна мыем, моркву мыем, чысцім і зноў мыем. Заліваем апельсіны вадой так, каб цалкам іх пакрыць, і ставім на агонь. Яны, зразумела, выплывуць, але пры кіпенні будуць круціцца ў вадзе, таму сварацца раўнамерна.
У іншы рондальчык кладзем нарэзаную моркву, таксама заліваем вадой і ставім варыцца. Морква сварыцца хутчэй апельсінаў. Дастанем яе з вады, але ваду не выліваем.
Апельсіны павінны стаць такімі вось мяккімі, як на малюначку - пры лёгкім націсканні нож не сустракае супраціву. Апельсінавую ваду выліваем, яна горкая, хоць і духмяная.
Далей у блендэры (калі такога няма, можна пракруціць і праз мясасечку) пюрыруем моркву. Вось тут і можа спатрэбіцца маркоўная вадзіца, каб атрымалася максімальна чыстае пюрэ, дадаем трохі вадкасці.
Апельсіны таксама пюрыруем, разрэзаўшы іх на часткі, і, калі ёсць, вымаем костачкі. У апельсінах досыць соку, таму дадаваць ваду не прыйдзецца, але гэта вы ўжо вырашайце самі.
Далей ставім на агонь вялікі рондаль з вадой, дадаем цукар і варым сіроп. Калі сіроп закіпіць, агонь выключаем, разводзім ім трохі маркоўна-апельсінавае пюрэ і злучаем з сіропам у рондалі.
Добранька змешваем, дадаем цытрынавай кіслаты ці соку цытрыны (спатрэбіцца ад 1 да 3 цытрын), рэгулюем кіслату па ўласным густу. Астуджаем і разліваем у бутэлькі. Захоўваць можна ў халадзільніку.
|