-1 ст. лыжка сушоных ягад шыпшыны
-1ст. лыжка мёда.
Ягады шыпшыны прамыць, заварыць у шклянцы крутога кіпеню і кіпяціць 10 хвілін. Адвар з шыпшынай пераліць у чысты шкляны посуд і накрыўшы яе марляй, пакінуць у цёмным месцы на 10-12 гадзін.
Настой працадзіць праз падвойны пласт марлі, а ягады шыпшыны адціснуць. Да атрыманага напоя дадаць мёд і размяшаць.
Вітамінавы мядовы напой варта выкарыстоўваць у плыні 12-24 гадзін пасля падрыхтоўкі, пакуль вітамін С не разбурыўся.
Сталаму чалавеку можна прымаць 2 шклянкі гэтага напоя ў дзень, дзецям - адзін.
|