-1 літр вады,
-2,5 сталовых лыжкі солі,
-1 лыжка цукру,
-100 грам 3% воцату,
-дзясятак гарошын горкага перцу,
-штук 5 духмянага перцу,
-лісцік лаўрушкі,
-3-4 суквецці гваздзікі.
Усё гэта трэба закіпяціць. У кіпячы марынад пакладзіце порцыямі нарэзаныя кружочкамі баклажаны і варыце іх 4-6 хвілін. Калі кавалачкі ўжо гатовыя, то яны становяцца, як бы празрыстымі.
Затым дастаньце іх відэльцам і складзіце ў слоікі, перасыпаючы дробна нарэзаным часныком і пятрушкай, і злёгку паліваючы сланечнікавым алеем. Праз 3-4 дні баклажаны гатовыя.
Стаяць яны ў халадзільніку месяца два. Не палохайцеся, часнык у баклажанах з часам сінее, гэта звычайна і ядома, не бойцеся, гэтай сінню вы не атруціце сваю сям'ю.
|