-1 кг баклажанаў,
-1 кг памідораў,
-600 г часныку,
-200 г алею.
Цэлыя баклажаны ачысціце і варыце 10-15 хвілін у падсоленай вадзе да паўгатовасці. Затым выміце з вады і астудзіце.
Астыўшыя баклажаны нарэжце кружочкамі, пасыпце перцам і абсмажце да гатовасці. Часнык растаўчыце, памідоры нарэжце кружочкамі.
Пакладзіце на кожны кружочак баклажана часнык і кружок памідораў, затым складзіце ў літровыя слоікі, шчыльна ўтрамбоўваючы.
Слоікі заліце пакінутым ад пячэння баклажанаў алеем. Пакладзіце лаўровы ліст, перац і 0,5 гарбатнай лыжкі воцату, накрыйце вечкам і прастэрылізуйце 25 хвілін. Затым слоікі закатайце вечкамі.
|