Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    ДЖЭМ З МОРКВЫ

    -1 кг морквы,

    -350 мл вады,

    -1 кг цукру,

    -2-3 г цытрынавай кіслаты.

     

    Адабраць маладыя карняплоды сталовых гатункаў з маленькім асяродкам, старанна вымыць. Пасля бланшоўкі ў кіпячай вадзе на працягу 5-8 хвілін і абчысткі, карняплоды нарэзаць на кавалачкі і варыць у невялікай колькасці вады да размякчэння.

    Атрыманую масу прапусціць праз мясасечку. Да атрыманага пюрэ дадаць цукровы сіроп і варыць да гатовасці (не больш за 25-30 хвілін ад пачатку кіпення), бесперапынна памешваючы масу.

    Варку скончыць пры дасягненні тэмпературы кіпення 106-107 °С. За некалькі хвілін да канчатка варкі дадаць цытрынавую кіслату, пафасаваць гарачым.

    Джэм з морквы (як і варэнне) багаты каратынам і асабліва рэкамендуецца для дзіцячага і лячэбнага харчавання.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (07.08.2014)
    Праглядаў: 235 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar