-1 кг морквы,
-350 мл вады,
-1 кг цукру,
-2-3 г цытрынавай кіслаты.
Адабраць маладыя карняплоды сталовых гатункаў з маленькім асяродкам, старанна вымыць. Пасля бланшоўкі ў кіпячай вадзе на працягу 5-8 хвілін і абчысткі, карняплоды нарэзаць на кавалачкі і варыць у невялікай колькасці вады да размякчэння.
Атрыманую масу прапусціць праз мясасечку. Да атрыманага пюрэ дадаць цукровы сіроп і варыць да гатовасці (не больш за 25-30 хвілін ад пачатку кіпення), бесперапынна памешваючы масу.
Варку скончыць пры дасягненні тэмпературы кіпення 106-107 °С. За некалькі хвілін да канчатка варкі дадаць цытрынавую кіслату, пафасаваць гарачым.
Джэм з морквы (як і варэнне) багаты каратынам і асабліва рэкамендуецца для дзіцячага і лячэбнага харчавання.
|