Моркву для джэма падрыхтоўваюць гэтак жа, як і для варкі варэння. Пасля мыйкі, бланшоўкі і абчысткі, карняплоды наразаюць на кавалачкі, якія вараць у невялікай колькасці вады да размякчэння.
Атрыманую масу прапускаюць праз мясасечку. Да атрыманага пюрэ дадаюць 75 % цукровы сіроп і вараць да гатовасці (не больш за 25-30 хвілін ад пачатку кіпення, увесь час памешваючы масу).
Для падрыхтоўкі 75% сіропа ў 1 л вады раствараюць 3 кг цукру. Варку сканчаюць пры дасягненні тэмпературы кіпення 106,5 - 107 градусаў.
За некалькі хвілін да канчатка варкі дадаюць цытрынавую кіслату (па 2-3 г на кожны кг морквы). Расфасоўваюць джэм гарачым.
Джэм і варэнне з морквы багатыя каратынам. Яны асабліва рэкамендуюцца для дзіцячага і лячэбнага харчавання.
|