-500 г маладой маленькай морквы,
- 250 г маленькіх цвёрдых шампіньёнаў,
-сок 1 цытрыны,
-6 сцеблаў салеры,
- 6 тонкіх раслін вясновай цыбулі,
-2 лаўровых ліста,
-1 сцябло свежай шалвеі,
-1 ст. лыжка зерняў перцу,
-0,5 л белага віннага воцату,
-100 г цукру,
-соль.
Падрыхтаваць слоікі. Моркву ачысціць, вымыць. Нажом па даўжыні выразаць канаўкі. Шампіньёны ачысціць, абсушыць і ў цытрынавы сок пакласці.
Сцеблы салеры і пёры лука ачысціць, вымыць і кожны парэзаць на даўжыню морквы. Усё разам з лаўровым лістом і зернямі перцу пакласці ў слоікі.
Вінны воцат разам з 125 мл вады і цукрам закіпяціць, дадаць соль па густу. Кіпячым марынадам заліць моркву. Слоікі адразу ж накрыць.
Праз 2 дня вадкасць зліць, ізноў закіпяціць і зноў заліць моркву. Слоікі закаркаваць і паставіць на 2 месяца ў халоднае цёплае месца.
|