-1,5 кг маленькай морквы,
-500 мл віннага воцату,
-500 мл вады,
-700 г цукру,
-8 бутонаў гваздзікі,
-1 струк ванілі,
-1 палачка карыцы,
-цэдра ад паловы цытрыны.
Моркву ачысціць, вымыць і парэзаць на тоненькія кружочкі. Ваду, воцат, цукар, рэзкія затаўкі і цытрынавую цэдру закіпяціць.
Дадаць моркву і варыць датуль, пакуль морква стане празрыстай. Затым моркву выняць з марынаду, пакласці ў гарачыя стэрыльныя слоікі.
Марынад варыць яшчэ 15 хвілін, заліць моркву. Слоікі адразу ж закатаць, перавярнуць дагары дном.
|