Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 4
    Гасцей: 4
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    МАРКОЎНЫЯ ЦУКАТЫ

    Для цукатаў адбіраюць свежую зеленаватую моркву яркай памяранцавай афарбоўкі. Яе старанна мыюць, чысцяць ад лупіны, спаласківаюць праточнай вадой і рэжуць кавалачкамі ці кружкамі таўшчынёй 15-20 мм.

    Нарэзаную моркву бланшуюць у кіпячай вадзе 8-10 хвілін, астуджаюць у халоднай вадзе, даюць ёй сцячы і змяшчаюць моркву ў эмаляваны таз.

    Адначасова рыхтуюць цукровы сіроп з разліку 1,2 кг цукру і 300 г вады на 1 кг падрыхтаванай морквы.

    У эмаляваны рондаль наліваюць неабходную колькасць вады, дадаюць цукар, кіпяцяць 5-7 хвілін, фільтруюць праз 3-4 пласты марлі, даводзяць сіроп да кіпеньня і гарачым (тэмпература не ніжэй 90 °С) выліваюць у эмаляваны таз, у якім знаходзіцца морква.

    Сумесь морквы і сіропу кіпяцяць 10-15 мін і пакідаюць на 10 гадзін. Пасля вытрымкі сумесь другасна ўварваюць 10-15 хвілін і зноў пакідаюць на 10 гадзін. Падчас трэцяй варкі цукаты ўварваюць да гатовасці, г. зн. да тэмпературы кіпення сіропу 107,5-108 °С.

    Напачатку уварываньня ў сумесь дадаюць 3 г цытрынавай кіслаты і 0,05 г ваніліну на кожны кілаграм падрыхтаванай морквы.

    Увараныя гарачыя цукаты адкідваюць на друшляк і пакідаюць на 1-1,5 гадзіны, пасля чаго іх укладваюць у адзін шэраг на сіта і падсушваюць у духоўцы пры тэмпературы 35-40°С ці пры пакаёвай тэмпературы 1-2 сут.

    Падсушаныя кавалачкі морквы абсыпаюць з усіх бакоў дробным цукрам і дасушваюць пры той жа тэмпературы да з'яўлення скарыначкі з крышталяў цукру.

    Гатовыя цукаты ўкладваюць у сухія чыстыя слоікі, накрываюць іх пракіпячонымі вечкамі, герметычна закрываюць і захоўваюць да ўжывання.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (07.08.2014)
    Праглядаў: 236 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar