-10 кг агуркоў,
-1 кг цыбулі,
-2 кг чырвонага салодкага перцу,
-400 г зеляні салеры,
-400 г зеляні пятрушкі,
-600 г зеляні кропу,
-400 г часныку,
-400 г кораня хрэна.
Заліванне:
-10 л вады
-4,8 л сталовага воцату,
-800 г солі,
-800 г цукру,
-40 г чорнага перцу.
Агуркі замачыць, старанна вымыць і нарэзаць кружочкамі таўшчынёй 4-5 мм. Цыбулю ачысціць і нарэзаць кольцамі таўшчынёй 2-3 мм. Перац ачысціць ад насення і нарэзаць палоскамі шырынёй 3-4 мм.
Зеляніну салеры і пятрушкі і суквецці кропу нарэзаць кавалкамі даўжынёй 10-15см. Карані хрэна ачысціць і нарэаць кубікамі.
У падрыхтаваныя слоікі шчыльна паскладаць нарэзаныя агуркі, зверху пакласці заправу, затым дробна нарэзаную цыбулю.
Заліць кіпячым марынадам і стэрылізаваць у кіпячай вадзе на працягу 15 хвілін. Для ўпакоўкі выкарыстоўваць вечка з заціскам.
|