Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    МОРКВА КАНСЕРВАВАНАЯ

    Для кансерваваньня прыдатна маладая свежая морква. У яе адразаюць бацвіньне, карані, старанна сартуюць, выдаляючы пашкоджаныя часткі, мыюць, даюць сцячы вадзе, наразаюць кружочкамі і бланшуюць у кіпячай вадзе на працягу 5 хвілін, дадаўшы на кожны літр вады 20 г солі.

    Бланшаваную моркву ўкладваюць у падрыхтаваныя слоікі і заліваюць гарачым заліваньнем. Для падрыхтоўкі заліваньня ў эмаляваны рондаль уліваюць ваду, дадаюць цукар і соль, даюць закіпець, потым уліваюць воцат і зноў даводзяць да кіпеньня.

    Рэцэптура заліваньня на 0,5 л слоік:

    -вады - 200 г,

    -солі - 5 г,

    -цукру - 5 г,

    -воцату - 25 г;

    на літровую:

    -вады - 400 г,

    -солі - 10 г,

    -цукру - 10 г,

    -воцату - 50 г.

    Напоўненыя гарачым заліваньнем слоікі ўкладваюць у рондаль, з летняй да 60 градусаў вадой, і стэрылізуюць: 0,5 л слоікі - 20 хвілін, а літровыя -25. Пасля стэрылізацыі слоікі неадкладна закатываюць і правяраюць герметычнасць закаркаваньня.

    Астуджэнне - паветранае. Нарыхтоўка выкарыстоўваецца як гарнір да мясных страў і для падрыхтоўкі вінегрэтаў. Сезон падрыхтоўкі - ліпень.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (07.08.2014)
    Праглядаў: 118 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar