Для падрыхтоўкі 1 кг заліваньня:
-60-90 г цукру,
-50 г паваранай солі,
-15-25 г воцатнай эсэнцыі (вады дадаюць да агульнай масы залівання 1 кг).
У кожны слоік кладуць:
-1 лаўровы ліст,
-некалькі гарошын чорнага і духмянага перцу,
-кавалачак карыцы,
-бутон гваздзікі (па густу).
Маладыя далікатныя карняплоды старанна мыюць (з дапамогай шчотак), адразаюць рэшткі бацвіньня і зялёныя часткі, чысцяць ад скуркі, выразаюць пашкоджаныя месцы і бланшуюць у кіпячай падсоленай вадзе 2-5 хвілін (у залежнасці ад таўшчыні карняплода).
Пасля праварваньня моркву астуджаюць у халоднай вадзе, разразаюць на кубікі, зорачкі ці кружочкі, укладваюць у стэрылізаваныя шкляныя слоікі ёмістасцю 0,5 л і заліваюць марынадным заліваньнем, якое змяшчае 6-9% цукру, 5% паваранай солі і 1,5-2,5 % воцатнай эсэнцыі.
Паўлітровыя слоікі стэрылізуюць 15-16 хвілін у кіпячай вадзе.
|