Склад залівання:
-1 літр вады,
-50 г солі,
-60-90 г цукру,
-1 ст. воцатнай эсэнцыі.
На літровы слоік рэзкай затаўкі:
-8-10 гарошын чорнага і духмянага перцу,
-5-7 гваздзічак,
-1-2 лаўровага ліста,
-кавалачак карыцы.
Маладыя карняплоды вымыць, ачысціць, апусціць у кіпячую падсоленую ваду на 2-5 хвілін.
Астудзіць у халоднай вадзе, нарэзаць кавалачкамі аднолькавай таўшчыні.
У слоік пакласці рэзкія затаўкі, моркву да плечак, заліць гарачым марынадам, зачыніць слоікі і стэрылізаваць 20-25 мін. (літровыя).
|