-1 кг морквы,
-1 кг фенхеля,
- салёная вада.
Для марынаду:
-500 мл вады,
-200 мл белага віннага воцату,
- 3 г. лыжкі солі,
-2 г. лыжкі зерняў чорнага перцу,
-125 г цукру,
-3 зубка часныку.
Моркву і фенхель ачысціць, парэзаць на кружочкі і 8-10 хвілін варыць у салёнай вадзе. Шумоўкай выняць з вады і пакласці ў слоікі.
Прыгатаваць марынад з 500 мл вады, воцату, солі, зерняў перцу і цукру. Марынад закіпяціць.
У слоікі да морквы і фенхелю пакласці вычышчаны і парэзаны на кружочкі часнык.
Усё заліць гарачым марынадам. Слоікі закатаць. Настойваць не меней 3-4 тыдняў.
|