-агуркі - 1 кг;
-памідоры - 500 г;
-морква - 300 г;
-перац балгарскі салодкі - 2 шт.;
-цыбуля рэпчатая - 200 г;
-алей - 50 г;
-перац чорны молаты;
-соль - 2 ст.л.
1. Вычышчаныя ад лупіны агуркі і моркву шаруем на буйнай тарцы, цыбуліны і пярчынкі крышым.
2. Змешваем цыбулю, моркву і пасіруем на алеі да залацістага колеру.
3. Таматы прапускаем праз мясасечку.
4. Злучаем усю гародніну, солім, перчым.
5. Атрыманую сумесь тушым на слабым агні каля 40 хвілін.
6. Далей раскладваем гатовую масу ў загадзя стэрылізаваныя слоікі і закручваем металічнымі вечкамі.
7. Перагортваем слоікі і ахінаем коўдрай на 12 гадзін. Затым выносім іх у месца для захоўвання хатняга кансервавання са сталай тэмпературай.
|