-грузды (адвараныя) - 1 кг
-соль - 4 г. л.
-цукар-пясок - 2 ст. л.
-кіслата цытрынавая - 1/3 г. л.
-вада - 1 л
-спецыі - 1 ст. л.
Замачыць і вытрымаць 1-2 гадзіны прыгатаваць спецыі, можна выкарыстоўваць розную заправу, яе можна выкарыстоўваць і для марынавання грыбоў.
У ваду дадаць соль(1/3 г. л.), цытрынавую кіслату, каб грыбы не пацямнелі пры варцы. даць пакіпець 30-35 хвілін. адкінуць на дуршлаг, даць сцячы вадзе. марынад закіпяціць (соль,цукар,спецыі)
Паскладаць у слоік, пакласці на дно слоіка парасонік кропу,і зверху парасон кропу! заліць гарачым марынадам, зачыніць вечкам. Грыбочкі можна есць толькі праз 30 дзён!
|