-грузды -соль -зеляніна (для засолкі - лісце хрэна, парасонікі кропу, лісце парэчкі) -часнык -перац (гарошкам) -лаўровы ліст
Грыбы падрыхтаваць і адварыць у салёнай вадзе на працягу 3-5 хвілін з моманту закіпання. Выцягнуць. Даць астыць
Затым на дно рондаля ўкладваецца пласт зеляніны, вымытай і нарэзанай (часнык у вас да гэтага моманту пачышчаны).
Потым укладваеце пласт грыбоў - большы. Рэжаце часнык. Соліце добранька так, лыжкі паўтары на свой густ, і зноў зеляніна
Потым ідзе сярэдні пласт а потым зусім малюські. На кожны пласт рэжацца часнык, сыплецца соль і кладзецца зеляніна.
Атрымаецца недзе 4 пласты. Потым на верхні пласт (гэта зеляніна) кладзецца марлечка ў 2-3 пласты і талерка, на якую ставіцца гнёт, можна слоік з вадой
Паставіць на падлогу, пад фортачку. Праз тры дні перавернем акуратна грыбы, і зноў пад гнёт, і 1-2 дні зноў. Потым разлажыць па слоіках і ў халадзільнік. Можна есць праз 2 тыдні.
|