-грыбоў - 1 кг
для марынаду:
- вады - 150 г
- цытрынавай кіслаты - 1.5 г
- солі - 7 г.
Свежыя рыжыкі сартаваць па памеру, выдаліць прыстаўшае лісце, пераспелыя і сапсаваныя грыбы. Затым абрэзаць карэньчыкі, разрэзаць вялікія грыбы (капялюшыкі і ножкі) на кавалачкі.
Дробныя рыжыкі кансерваваць цэлымі. Каб папярэдзіць пацямненне вычышчаных і нарэзаных грыбоў, да кладкі іх захоўваць у 2%-вым растворы сталовай солі (20 г солі на 1 л вады).
Доўга трымаць у салёнай вадзе не варта, бо капялюшыкі грыбоў хутка ўбяруць ваду. Пасля гэтага грыбы прамыць, даць сцячы вадзе і варыць на працягу 15 хвілін у марынадзе.
У летнія слоікі паскладаць грыбы і заліць прафільтраваным марынадам, у якім грыбы варыліся. Напоўненыя слоікі накрыць падрыхтаванымі вечкамі, змясціць у рондаль з летняй вадой (60 С) і стэрылізаваць: паўлітровыя слоікі - 65 хвілін, літровыя - 85 хвілін.
Пасля стэрылізацыі слоікі неадкладна закочваюць, правяраюць якасць укручвання і астуджаюць. Астуджэнне паветранае.
|