- 500 г вешанак (ці шампіньёнаў ці лясных грыбоў),
-2-3 зубка часныку,
-250 мл чырвонага віннага воцату,
-2-3 г. лыжкі солі,
-1 г. лыжка кмена,
-0,5 г. лыжкі зерняў перцу,
-1 лаўровы ліст,
-3-4 ст. лыжкі сланечнікавага алею.
Грыбы пачысціць, абрэзаць ножкі. Часнык ачысціць, разрэзаць напалову ці на 4 часці. Воцат разам з 250 мл вады, соллю, рэзкімі затаўкамі і часныком закіпяціць, дадаць грыбы і на слабым агні варыць 10 хвілін.
Грыбы з марынадам разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, зверху наліць сланечнікавага алею, закатаць, перавярнуць дагары нагамі.
Грыбы паставіць на 1 тыдзень у цёмнае халоднае месца, каб настаяліся. Калі грыбы будуць стаяць толькі 1-2 тыдні, воцату можна ўзяць толькі 125 мл замест 250 мл.
САЛАТА З ВЕШАНАК У ВОЦАТНЫМ МАРЫНАДЗЕ
Ўзяць грыбоў і дадаць у салату. 3 ст. лыжкі марынаду змяшаць з 1 г. лыжкай гарчыцы і 5 ст. лыжкамі сланечнікавага алею, заліць рэзкую траву, перамяшаць. Дадаць у салату з грыбамі.
|