Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    БОРШЧ КІЕЎСКІ

    -30 г ялавічыны,

    -30 г бараніны,

    - 60 г буракі,

    -80 г капусты,

    -70 г бульбы,

    -10 г фасолі,

    -10 г морквы,

    -5 г кораня салеры,

    -5 г кораня пятрушкі,

    -15 г цыбулі рэпчатай,

    -80 г памідораў або 15 г тамата-пюрэ,

    -20 г яблыкаў мочаных,

    -100 г квасу бурачнага,

    -5 г сала-шпік,

    -10 г масла топленага,

    -5 г цукру,

    -15 г смятаны,

    -перац духмяны гарошкам,

    -лаўровы ліст,

    -соль,

    -зеляніна пятрушкі,

    -кропу - па густу.

    Квас бурачны, на 10 л:

    -4 кг буракоў,

    -12 л воды.

     

    На Украіне боршч звычайна рыхтавалі з чырвоным бураком або квасам з яго. Для густу і вастрыні дадавалі квас-сыравец, сыроватку або маслёнку (вадкасць, якая застаецца пасля падрыхтоўкі масла і сыра), а пры падачы на стол у святочныя дні забельвалі смятанай.

    На Падоллі для закваскі баршчу рыхтавалі адмысловы квас з запаранага жытняга вотруб'я - грыс. Для надання баршчу вострага густу дадавалі чырвоны струковы перац, асабліва распаўсюджаны на поўдні Ўкраіны. Ялавічыну заліць бурачным квасам (вадой) і варыць да гатовасці.

    Памідоры нарэзаць, прыпусціць на топленым маслі і працерці праз сіта. Нарэзаны саломкай бурак тушыць у булёне з дробна нарэзанай баранінай. Рэпчатую цыбулю і карэнні нарэзаць саломкай і спасераваць на тлушчу, знятым з булёна.

    У булён пакласці нарэзаную кубікамі бульбу, шаткаваную капусту і варыць 5-7 мін, затым дадаць спасераваныя карэнні, тушаны з баранінай бурак, працёртыя памідоры, нарэзаныя мочаныя яблыкі, папярэдне звараную фасоль, расцёртае з сырой, рэпчатай цыбуляй і зелянінай пятрушкі сала-шпік, лаўровы ліст, духмяны перац гарошкам, цукар, соль, бурачны квас. Пры падачы ў талерку пакласці смятану і пасыпаць зелянінай.

    Квас бурачны: бурак ачысціць і прамыць. Частку бурака (1/5) нарэзаць лустачкамі, пакласці яго уперамешку з цэлым бураком, заліць халоднай кіпячонай вадой і паставіць у цёмнае месца для закісання. Па канчатку працэсу закісання перанесці квас у халоднае месца, і праз 13-15 гадзін ён гатоў. Па меры выкарыстання яго трэба даліваць халоднай кіпячонай вадой (4-5 раз) і перыядычна выдаляць цвіль.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (18.07.2014)
    Праглядаў: 197 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar