-500 г свініны,
-2 квашаныя буракі,
-1 цыбуліна,
-1 морква,
-0,5 шклянкі смятаны,
-0,5 кораня пятрушкі,
-0,5 кораня сельдэрэю,
-50 г сметанковага масла,
-1 ст. лыжка мукі,
- соль,
-перац,
-лаўровы ліст.
Вэнджаную або свежую свініну пасячы невялікімі кавалкамі, заліць халоднай вадой і паставіць на моцны агонь. Калі вада закіпіць, зняць пену, пасаліць і варыць на слабым агні да гатоўнасці мяса.
Тлушч, які выступае на паверхні, трэба некалькі разоў знімаць. Гэты тлушч можна дадаць пры абсмажванні нарэзаных цыбулі, морквы, пятрушкі, сельдэрэю. Апусціць іх незадоўга да гатоўнасці мяса.
Гатовы булён працадзіць. Квашаныя буракі нарэзаць саломкай або надраць на буйной тарцы і патушыць, заліўшы булёнам. Затым апусціць у падрыхтаваны булён, дадаць падсмажаную на масле і разбаўленую булёнам муку, перац, лаўровы ліст, даць баршчу трошкі пакіпець. Пры падачы на стол заправіць смятанай. |