- паляндвіца рыбная (хека, траскі, мерлузы, акуня і інш.) – 200 г
- кальмары вараныя – 100 г
- цыбуля рэпчатая - 2 цыбуліны
- корань пятрушкі - 1 шт.
- перац салодкі струковы - 1 шт.
- масла сметанкавае - 1 ст.л.
- тамат-пюрэ - 1 ст.л.
- агуркі салёныя - 2-3 шт.
- каперсы - 20-30 г
- крупа пярловая - 2 ст.л.
- масліны (без костачак) - 7 шт.
- перац гарошкам - па густу
-соль- па густу
-зеляніна - па густу
Рэпчатую цыбулю, пятрушку, салодкі струковы перац дробна нарэзаць, спасераваць з тлушчам і таматам-пюрэ на слабым агні да мяккасці. Салёныя агуркі ачысціць ад скуркі і насення, нарэзаць саломкай, дадаць булён і адварыць да гатовасці. Кальмары ачысціць, сварыць, астудзіць, нарэзаць саломкай. Паляндвіцу рыбы нарэзаць на парцыённыя кавалачкі па 35-40 г. Пярлоўку заліць кіпенем, распарыць на слабым агні на працягу 1.5-2 гадзін, затым адцадзіць, пакласці ў кіпячую ваду ці рыбны булён і варыць каля 20 хвілін. Дадаць пасераваную гародніну, каперсы і варыць да гатовасці круп, пасля чаго увесці падрыхтаваныя агуркі, рыбу, лаўровы ліст, перац гарошкам, соль і варыць да гатовасці рыбы. Пры падачы ў талерку з салянкай пакласці нарэзаныя кальмары, кружочак цытрыны, зеляніну. |