Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    САЛЯНКА МАТРОСКАЯ З ПЯРЛОЎКАЙ І КАЛЬМАРАМІ

    - паляндвіца рыбная (хека, траскі, мерлузы, акуня і інш.) – 200 г

    - кальмары вараныя – 100 г

    - цыбуля рэпчатая - 2 цыбуліны

    - корань пятрушкі - 1 шт.

    - перац салодкі струковы - 1 шт.

    - масла сметанкавае - 1 ст.л.

    - тамат-пюрэ - 1 ст.л.

    - агуркі салёныя - 2-3 шт.

    - каперсы - 20-30 г

    - крупа пярловая - 2 ст.л.

    - масліны (без костачак) - 7 шт.

    - перац гарошкам - па густу

    -соль- па густу

    -зеляніна - па густу

     

    Рэпчатую цыбулю, пятрушку, салодкі струковы перац дробна нарэзаць, спасераваць з тлушчам і таматам-пюрэ на слабым агні да мяккасці. Салёныя агуркі ачысціць ад скуркі і насення, нарэзаць саломкай, дадаць булён і адварыць да гатовасці. Кальмары ачысціць, сварыць, астудзіць, нарэзаць саломкай. Паляндвіцу рыбы нарэзаць на парцыённыя кавалачкі па 35-40 г. Пярлоўку заліць кіпенем, распарыць на слабым агні на працягу 1.5-2 гадзін, затым адцадзіць, пакласці ў кіпячую ваду ці рыбны булён і варыць каля 20 хвілін. Дадаць пасераваную гародніну, каперсы і варыць да гатовасці круп, пасля чаго увесці падрыхтаваныя агуркі, рыбу, лаўровы ліст, перац гарошкам, соль і варыць да гатовасці рыбы. Пры падачы ў талерку з салянкай пакласці нарэзаныя кальмары, кружочак цытрыны, зеляніну.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (15.07.2014)
    Праглядаў: 176 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar