Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    САЛЯНКА НАВАГОДНЯЯ

    - гаршочкі (500 мл) - 6 шт.

    - бульба - 6 шт.

    - морква - 2 шт.

    - часнык - 6 зубчыкаў

    - цыбуля рэпчатая - 1 шт.

    - цытрына - 1.5 шт.

    - кансерваваныя алівы ці масліны – 300 г

    - кансерваваная кукуруза – 150 г

    - марынаваныя агурочкі – 300 г

    - кансерваваныя шампіньёны – 150 г

    - каўбаса вараная - 350-400 г

    - каўбаса вэнджаная – 200 г

    - грудзінка вэнджаная – 200 г

    - соль - па густу

    -перац чорны - па густу

    - зеляніна - па густу.

     

    Бяром гліняныя гаршочкі і кладзём у іх бульбу, нарэзаную дробнымі кубікамі. Дадаём цыбулю парэзаную кольцамі, моркву парэзаную вельмі дробнымі кубікамі, каўбасу і грудзінку (прычым розныя гатункі мяса парэжце па-рознаму, адны кубікамі, другія саломкай і г.д.), марынаваныя агурочкі (чым кіслей тым лепш) парэзаныя кружочкамі, кансерваваную кукурузу, грыбы, кансерваваныя масліны ці алівы, часнык, разрэзаны ўздоўж на 4 часці, цытрыну, парэзаную кружочкамі. Затым разліваем па гаршочках расол ад агурочкаў і аліў (маслін). Даліваем вадой. Дадаём цытрынавай кіслаты, калі здаецца, што салянка будзе недастаткова кіслай. Перчым, солім, накрываем гаршочкі вечкамі і ставім у СВЧ на 25-30 хвілін (пасля закіпання) на невялікай магутнасці (20-30%). Можна, а магчыма - нават будзе лепш, гаршочкі змясціць у духоўку. Падаваць салянку агніста гарачай у гаршочках багата пасыпаўшы зелянінай.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (15.07.2014)
    Праглядаў: 198 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar