- кальмары (свежамарожаныя) – 400 г
- капуста – 500 г
- цыбуля рэпчатая - 3 шт.
- маргарын - 3 ст.л.
Кальмары размарожваюць у халоднай вадзе. У тушак выдаляюць рэшткі вантроб і хітынавыя пласцінкі. Кальмары апускаюць у гарачую ваду (60-65С), затым выдаляюць скурку (плёнку), прамываюць у вадзе 2-3 разы. Капусту белакачанную наразаюць саломкай, абсмажваюць на маргарыне, дадаўшы абсмажаную рэпчатую цыбулю і спецыі. За 3-4 хвіліны да гатовасці дадаюць нарэзаныя тонкай саломкай кальмары. Посуд зачыняюць вечкам і даводзяць да гатовасці. |