-600 г марожанай паляндвіцы палтуса
- 4 галоўкі рэпчатай цыбулі,
-2 салёных агурка,
-3 клубня бульбы,
-2 ст. лыжкі таматавага пюрэ,
-3 ст. лыжкі сметанкавага масла ці маргарыну,
-3 ст. лыжкі смятаны,
-0,5 г. лыжкі дробна нарэзанай зеляніны,
-спецыі.
Нарэзаную саломкай цыбулю пасераваць з маслам, дадаць таматавае пюрэ, злучыць з рыбным булёнам, пакласці нарэзаную лустачкамі бульбу і варыць 10-12 хвілін. Дадаць нарэзаныя лустачкамі агуркі, лаўровы ліст і варыць яшчэ 5-10 хвілін. У канцы варкі заправіць салянку смятанай. У парцыённыя талеркі пакласці па 2-3 кавалачка гарачай адварной рыбы, наліць салянку і дадаць зеляніну. |