-1 кг шчупака,
-500 г дробнай рыбы,
-50 г морквы,
-100 г цыбулі рэпчатай,
-250 г свежых агуркоў,
-200 г зялёнай цыбулі,
-100 г зеляні кропу, пятрушкі,
-100 г хрэна,
-перац - па густу,
-соль - па густу,
-лаўровы ліст - па густу
Шчупака пачысціць, прамыць, выдаліць костачкі, мякаць нарэзаць невялікімі кавалачкамі і адварыць. Дробную рыбу прамыць, дадаць костачкі і галаву шчупака, заліць рыбным булёнам і адварыць. Затым пакласці моркву, цыбулю, лаўровы ліст, соль, перац, праварыць яшчэ 30 хвілін і працадзіць. Рыбны булён падаюць на стол, пасыпаўшы зелянінай кропу. Асобна падаць вараныя кавалачкі шчупака з дробна нарэзанымі агуркамі, зялёнай цыбуляй, кропам, зелянінай пятрушкі і цёртым хрэнам.
|