- гарчычны парашок – 100 г
- воцат - 4 ст. л.
- цукровая пудра - 2 ст. л.
- карыца - 1.5 г.л.
- гваздзіка - 1 г.л.
- мушкатавы арэх (молаты) - 1/4 шт.
- соль - 1/2 г.л.
Парашок гарчыцы дбайна расцерці да пылупадобнага стану, заліць кіпенем, размяшаць у густую масу, заліць 2 шклянкамі гарачай вады і настаяць на працягу 20 - 24 гадзін.
Затым асцярожна зліць залішнюю ваду, а ў пакінутую гушчу дадаць соль, цукар, раслінны алей, слабы вінаградны або ягадны воцат (2-3-адсоткавы), трохі гваздзічкі, карыцы і мушкатовага арэха.
Усё добранька размяшаць да патрэбнай кансістэнцыі, даць пастаяць яшчэ 3 гадзіны і затым захоўваць у шчыльна зачыненаму посудзе.
Рэзкія затаўкі ў цэлым павінны складаць 10 - 15% ад вагі ўжытага гарчычнага парашка, воцат - 40%. Алей лепш за ўсё аліўкавы
|