- сухая гарчыца – 280 г
- алей - 100 мл
- 9%-вы воцат - 1 шклянка
- цукар - 5 ст. л.
- вада (для заварвання гарчыцы) - 175 мл
- вада (для падрыхтоўкі марынаду) - 175 мл
- духмяны перац - па густу
- карыца - па густу
- гваздзіка - па густу
-горкі перац - па густу
- лаўровы ліст - 1 шт.
Для падрыхтоўкі марынаду пакласці ў ваду спецыі, давесці да кіпення, праварыць 5-8 хвілін. Пасля чаго астудзіць, працадзіць, дадаць воцат.
Гарчыцу прасеяць праз сіта і, памешваючы, заварыць кіпенем для атрымання густой аднастайнай масы.
Атрыманую масу заліць кіпенем, пакрываючы яе на 2-5 см, і вытрымаць 10-12 гадзін у цёмным прахалодным месцы.
Затым ваду зліць, гарчыцу добра размяшаць, дадаць у некалькі прыёмаў алей, цукровы пясок, уліць змяшаны з воцатам марынад, добра перамяшаць да атрымання аднастайнай масы, перакласці ў керамічны, эмаляваны ці шкляны посуд, накрыць вечкам і вытрымаць гарчыцу 24 гадзіны.
Гатовую гарчыцу захоўваць у посудзе са шчыльна зачыненым вечкам у цёмным прахалодным месцы
|