-панцыры - 500 (40-50 шт. ракаў),
-масла сметанкавае - 1100,
-тамат-пюрэ - 100.
Для падрыхтоўкі ракавага масла панцыры вараных ракаў
злёгку падсушыць,
дадаць сметанкавае масла
і невялікую колькасць тамата-пюрэ для паляпшэння колеру,
пасля чаго растаўчы ў ступцы.
Атрыманую масу пакласці ў сатэйнік
і падсмажыць на пліце пры тэмпературы 100- 105°
да афарбоўкі тлушчу ў чырванавата-жоўты колер,
затым наліць гарачую ваду,
даць масе закіпець,
пасля чаго адставіць яе на край пліты на 25-30 хвілін і працадзіць.
Калі ўсплыўшы на паверхню тлушч добра застыне,
асцярожна зняць яго і зачысціць нажом ніжні бок пласта.
|