-100 г гароху
-100 г грудзінкі скрылькамі
-1 ст. лыжка алею
-20 г белай фасолі
-20 г чырвонай фасолі
-1 лыжачка паніровачных сухароў
-соль,
-перац
Гарох і белую фасолю намочваем на 6-8 гадзін, адварваем у падсоленай вадзе да поўнай гатовасці і размінаем у кашыцу, дадаючы соль і перац. Асобна адварваем замочаную чырвоную фасолю. З кашыцы фармуем невялічкія “галкі” (шарыкі), паклаўшы ўсярэдзіну кожнай адну чырвоную фасоліну. Абгортваем ў тонка нарэзаную грудзінку і падсмажваем. Калі неабходна, награваем у духоўцы. Падаем са смятанай, зелянінай і грыбамі.
Алесь Белы
|