Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Рытуальная кухня

    КІСЕЛЬ АЎСЯНЫ СТАРАДАЎНІ

    -авёс - 860 г,

    -вада - 4 бутэлькі,

    -квас - 2 бутэлькі,

    -соль.

     

    Кісель смачнейшы, калі яго рыхтуюць не з аўсянай мукі, а з аўса. Авёс трэба подсушыць, каб стаўчы. Заліць здробнены авёс гарачай вадой (у бутэльцы па старых рэцэптах 0,7 л, у фунце - 430 г) і пакінуць у цёплым месцы на паўтара дня.

    Затым сумесь размяшаць, працадзіць скрозь сіта, выціскаючы аўсяную шалупіну. Тое, што сцячэ, завецца цэжа, яе трэба пры бесперапынным памешванні варыць да загусцення, падсаліць па густу.

    Як толькі цэжа згусне, яе астуджаюць да стану жэле. Кісель становіцца як халадзец. Адгэтуль і пайшоў сказ аб кісялёвых берагах і малочных рэках у казках.

    Да аўсянага кісяля падаюць хвацкі квас старадаўняй падрыхтоўкі. Нарэзаны на кавалкі аўсяны кісель заліваюць квасам і падаюць да стала.

    Катэгорыя: Рытуальная кухня | Дабавіў: wawkalaki (25.07.2014)
    Праглядаў: 160 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar