Французскі "букет гарні"
(са свежай травы і гатовых спецый):
-пятрушка - 1 карэньчык і 1 галінка зеляніны,
-лаўровы ліст - 4 шт.,
-кервель - 2 лісціка,
-чабор - 2 галінкі,
-кроп - 3 галінкі,
-часнык - 4 зубчыка,
-перац чорны - 5 гарошын,
- шафран - 1 тычачка.
Ангельскі "букет гарні"
(з сушоных раслін):
-пятрушка - 2 часці,
-маяран - 2 часці,
-чабор - 2 часці,
-базілік - 1 частка,
-цэдра цытрынавая - 1 частка,
-фенхель - '/2 часці.
Нямецкі "букет гарні"
(з сушоных раслін):
-кроп -2 часці,
-каляндра - 1/2 часці,
-пятрушка - 2 часці (карані і лісце дробнапарэзаныя),
-маяран - 1 частка,
-чабор - 1 частка.
Амерыканскі "букет гарні"
(са свежай рэзкай травы):
-зялёная цыбуля - 2 пяра,
- пятрушка - 2 галінкі,
- маяран - 1 галінка,
-цім’ян - 1 галінка,
-размарын - 1 сцябло,
-чырвоны перац - 2 струка,
-мушкатовыя кветкі - 1 лісцік,
-перац чорны - 4 гарошыны,
-гваздзіка - 3 бутона.
Нацыянальныя склады "букетаў гарні" са свежых ці сухіх цэлых (не здробненых) рэзкіх затавак вельмі папулярныя. Іх апускаюць у суп у адмысловым марлевым мяшочку або на нітачцы за 5-6 хвілін да гатовасці, а затым вымаюць перад падачай. У ніжэйпрыведзеных рэцэптах падрыхтоўкі букетаў колькасць розных рэзкіх затавак дадзена з разліку на 3 мяшочка, з якіх кожны можа ўжывацца для араматызацыі каля 2 л вадкасці.
|