Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Спецыі і духмяныя травы

    ЗАПРАВА ПЯЦЬ СПЕЦЫЙ

    Заправа Пяць спецый - духмяная заправа са складаным смакавым адценнем, традыцыйная ў кітайскай кухні. Яна шырока выкарыстоўваецца пры падрыхтоўцы мяса, птушкі, у марынадах і соусах. Дадае адмысловы густ і водар ежы. Дарэчы, гэтыя Пяць спецый з'яўляюцца выдатным сухім марынадам для мяса, птушкі ці рыбы, пікантным дадаткам у супы, а не толькі служыць заправай для падрыхтоўкі страваў кітайскай кухні. Змяшаная з цукрам гэта заправа надасць экзатычны густ такой садавіне на грылі, як ананасы і персікі.

     

    -2 ст.л. гарошын чорнага перцу (у арыгінальным рэцэпце выкарыстоўваецца сычуанскі перац, які лёгка замяняецца на чорны)

    -3 зорачкі аніса

    -2 г.л. насення фенхеля

    -2 палачкі карыцы (дліной каля 7 см), паламаць

    -6 галовак гваздзікі

     

    Спецыі змяшаць і перамалоць у млыне. Захоўваць у шчыльна зачыненым кантэйнеры. Для больш насычанага водару пажадана спецыі спачатку абсмажыць на сухой распаленай патэльні. Перамолваць спецыі можна ў ступцы, камбайне ці кавамолцы. Добра мець кавамолку адмыслова для памолу спецый. Пасля выкарыстання пакласці ў кавамолку кавалачкі хлеба і перамалоць. Рэшткі спецый прыліпнуць да хлеба, і кавамолка будзе практычна чыстай. Замест хлеба можна перамалоць рыс. Спецыі можна прыгатаваць загадзя і выкарыстоўваць па неабходнасці.

    Катэгорыя: Спецыі і духмяныя травы | Дабавіў: wawkalaki (01.07.2014)
    Праглядаў: 309 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar