Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дзічына

    МЯСА САЙГАКА (СТЭПАВАЯ АНТЫЛОПА)

    Ад іншых жывёл сайгак адрозніваецца характэрным будынкам галавы: нос сайгака рухомы, падзелены папярочнымі зморшчынамі і нагадвае кароткі хобат. Рогі, ў выглядзе ліры, растуць толькі ў самцоў.

    Сярэдняя маса тушкі самца 20-30 кг, самкі - 15-16 кг. За апошнія дзесяцігоддзі, дзякуючы ахавальным мерапрыемствам, пагалоўе сайгакаў істотна павялічылася. Рэгулярная здабыча сайгакаў дае тысячы тон першакласнага мяса.

    Якасць мяса сайгака, апроч узросту і ўкормленасці, залежыць ад спосабу здабычы. Мяса, атрыманае на паляванні з працяглым пераследам жывёл, мае горшыя якасці і непрыемны пах.

    З мяса сайгака рыхтуюць тыя ж стравы, што з бараніны. У адрозненне ад мяса іншых капытных жывёл булён і варанае мяса маюць прыямнейшы густ і водар.

    Катэгорыя: Дзічына | Дабавіў: wawkalaki (12.07.2014)
    Праглядаў: 252 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar