Ад іншых жывёл сайгак адрозніваецца характэрным будынкам галавы: нос сайгака рухомы, падзелены папярочнымі зморшчынамі і нагадвае кароткі хобат. Рогі, ў выглядзе ліры, растуць толькі ў самцоў.
Сярэдняя маса тушкі самца 20-30 кг, самкі - 15-16 кг. За апошнія дзесяцігоддзі, дзякуючы ахавальным мерапрыемствам, пагалоўе сайгакаў істотна павялічылася. Рэгулярная здабыча сайгакаў дае тысячы тон першакласнага мяса.
Якасць мяса сайгака, апроч узросту і ўкормленасці, залежыць ад спосабу здабычы. Мяса, атрыманае на паляванні з працяглым пераследам жывёл, мае горшыя якасці і непрыемны пах.
З мяса сайгака рыхтуюць тыя ж стравы, што з бараніны. У адрозненне ад мяса іншых капытных жывёл булён і варанае мяса маюць прыямнейшы густ і водар.
|