(Балгарыя)
- 500 г буйных яблыкаў
- 60 г вычышчаных грэцкіх арэхаў
- 80 г паветранага печыва
- карыца
- 4 г какава
- 40 г цукровага пяску
- 40 г разынак
- 20 г сметанкавага масла
- 20 мл рому.
З вычышчаных яблыкаў выразаць асяродак,
пакінуўшы зрэзаную верхавіну цэлай.
Арэхі патаўчы, злёгку абсмажыць у духоўцы
і перамяшаць з накрышаным паветраным печывам, карыцай, какавай,
цукрам, разынкамі, маслам і ромам.
Яблыкі начыніць прыгатаванай сумессю, зачыніць зрэзанай верхавінай,
паскладаць у форму, падліць трохі воды і запякаць да мяккасці.
|